Alcohol Markers Kopen Een Makkie?

Nieuwe materialen kopen vind ik heerlijk; lekker neuzen tussen heel veel spullen die ik het liefst allemaal wil uitproberen, maar dat vinden ze in de winkel niet zo leuk denk ik. Beetje jammer wel😅.

Welke alcohol markers ga ik kopen?

Toen ik in de gaten kreeg dat er alcohol markers bestonden ben ik daar veel over gaan lezen. Ik zag, zeker op Pinterest, de mooiste kunstwerken voorbij komen, maar hemeltje, wat zijn er veel soorten markers!

 

Hoe moest ik de juiste kiezen? Ik wist alleen dat ze 2 'kanten' moesten hebben: een punt aan de ene en een 'beitelvorm' aan de andere kant (Dualtip).

Wat ik oooooveral tegenkwam waren Copic Sketch markers en dat zijn ook meteen de duurste. Afijn, ik bij Copic Sketch gekeken en in al mijn onwetendheid meteen maar bij de grootste set. Een set van 358 kleuren kost € 1.851,49!

 

Raap me op, ik wordt niet lekker!!! Nou, ze zullen best goed zijn maar misschien vind ik werken met markers uiteindelijk helemaal niet zo leuk en dan zou het wel een heel duur grapje worden. Inmiddels weet ik vrijwel zeker dat je alle 358 kleuren ook nooit allemaal zult gebruiken; dit is echt veel te veel.

Ik weet niet hoe dat bij jou is maar ik wil niet overal de hoofdprijs voor betalen. Als ik zeker weet dat iets supergoed is dan wil ik er best wat meer voor neertellen maar als ik nog een leek ben dan kijk ik liefst eerst de kat uit de boom.


Er is eigenlijk teveel te koop;-)

Op een gegeven moment heb ik op Skillshare, waar ik cursussen volg in diverse technieken, gezocht naar lessen over alcohol markers en daar werd ik een beetje wijzer (kijk eens bij de uitgebreide uitleg van Julia Henze, ik heb al zoveel van haar geleerd). Ik begreep in ieder geval dat het niet persé dure markers hoeven te zijn maar, als je kleuren wilt mengen zijn 2, maar liever 3 tinten van een aantal kleuren wel fijn. Dus 1 lichtblauw, 1 middenblauw en 1 donkerblauw en dit ook met rood, geel, groen enz. Dus verder gezocht.

Deze merken zag ik het meest voorbij komen:

  • Copic Sketch: 36 basiskleuren voor € 199,99
  • Touch Twinmarkers: 60 kleuren voor € 25,97
  • Ohuhu: 48 kleuren voor € 49,95
  • Promarker van Winsor & Newton: vaak in setjes van 6 kleuren voor gemiddeld € 18,00 per set
  • S.old (kwam ik later tegen): 168 kleuren voor € 46,99 

Op een gegeven moment wilde ik overgaan tot aanschaf maar er is zóveel: losse markers, kleine sets, grote sets enz. Uiteindelijk besloot ik 2 merken te proberen.

Pro- en Brushmarkers van Winsor & Newton

Omdat ik op Skillshare de leraren vaak Promarkers zag gebruiken besloot ik daar een aantal kleuren van te kopen. 

LET OP: er zijn Promarkers en Brushmarkers van Winsor & Newton! Daar kwam ik later pas achter toen ik een paar kleuren bijbestelde. Persoonlijk vind ik de Brushmarkers prettiger omdat de punt langer is en een beetje op een penseel lijkt, de punt van de Promarker is korter en harder. Ik vind de brush ook wat beter mengen.


S.old alcohol markers

Én, ik ben daarnaast ook bezweken voor de volle S.old-tas. Die € 47,00 zou ik er vast wel uithalen. Nu, een paar maanden later weet ik dat zeker!

Oké, eerst het volgende: mocht je bezwijken voor een soort tas als ik heb gekocht van S.old: RECHTOP HOUDEN! Ik wilde hem op zijn kant leggen (zoals je vaak op internet ziet) en voor ik het wist zat ik met 168 markers op schoot🥴! 

Omdat er een kleurkaart van alle markerkleuren/namen bij zat die je zelf in kon kleuren en alle markers toch al overhoop lagen heb ik dat toen maar meteen gedaan. Het is ook wel handig om dat snel te doen want dan heb je alle kleuren in je hand gehad en weet je beter wat je hebt gekocht.

Ik zet de tas nu wel op zijn kant als ik de markers gebruik, maar dan leg ik er een groot schetsboek onder, zodat hij iets achterover helt, zoals op de foto hierboven.


Markerpapier

Markerpapier moet echt goed zijn vind ik. Je wilt niet dat de inkt gaat 'bloeden' (uit zichzelf buiten de lijntjes kruipen) of dat de onderliggende pagina's besmeurd raken. Ik heb 3 soorten gekocht en ben over allemaal heel tevreden!

Deze soorten heb ik:

  1. Een Stonepaper-Block van AMI A5 (bestaat voor 80% uit steenmeel!) Dit papier bloedt niet en slaat niet door naar de onderliggende pagina(s). Geeft een mooi helder resultaat
  2. Een Rembrandt aquarel journal A4. Dit journaal gebruik ik normaliter voor aquarel maar markerwerk wordt hierin wat matter, wat minder fel en dat vind ik fijn want soms mag het wat ingetogener zijn. Ik heb het laatste blad er uitgesneden en dit gebruik ik als bescherming tussen de bladen tijdens mijn werk, want het bloedt niet maar slaat heel iets door naar de volgende pagina
  3. Een Canson ringblok The Wall, A4. Dit block geeft heldere kleuren, bloedt niet, slaat niet door naar de onderliggende pagina(s) en A4 is voor mij een onmisbaar formaat

Let wel, dit is míjn voorkeur. Misschien kies jij andere soorten en ben je daar ook heel blij mee. 

 

Heb je een goede tip uit eigen ervaring? Ik zou het leuk vinden als je die hieronder bij de reacties plaatst!

Gratis en betaalde lessen over alcohol markers

Op YouTube zijn ongelofelijk veel gratis markerlessen te vinden. Dan is er (ja ja, daar komt ie nog een keer en dat terwijl ik er niets aan verdien) Skillshare. En vergeet Pinterest niet met wagonladingen vol geweldige ideeën.

Vind je het leuk te weten wanneer ik een nieuw blog gepubliceerd heb dan kan je dit formulier invullen en het keuzevakje aanklikken. Je krijgt dan automatisch een e-mail.

Tot slot nog een paar werken van mijn hand en dan zit dit blog erop:-)

See you next blog!

Groetjes,

Siny


Reactie plaatsen

Reacties

Gerda
2 jaar geleden

Leuke blog weer!

Siny
2 jaar geleden

Dank Gerda!🤗