Het Team

Het Team

Ergens midden vorige eeuw ben ik geboren in Friesland. Om precies te zijn in Harlingen, de stad die me nog steeds 'in het bloed zit'.

Ik heb 2 dochters en een handvol huisdieren grootgebracht en heb mezelf jarenlang nuttig gemaakt in de zorg als (medisch) secretaresse en planner.

En altijd, áltijd kwam ik tijd tekort voor mijn hobby's! Maar daar is verandering in gekomen.

Nu, wonend in het midden van het land, is eindelijk mijn pensioen aangebroken. Eindelijk ja, want wat heb ik hier naar uitgekeken: ik kreeg heel wat uurtjes erbij om creatief te kunnen zijn😄


Is pensioen dan zo leuk?

O jazeker, als je voldoende te doen hebt wel. Zo'n 12 jaar geleden heb ik mijn eerste website gebouwd en mijn hemel, wat was dat leuk (lees: wéér een nieuwe hobby). Moeders aan de website dus.

Nadien heb ik er nog 5 gebouwd maar nu ben ik heel gezapig afgeschaald naar 1: Aquarel En Meer. En die naam geeft precies aan wat ik allemaal op deze website wil 'proppen': al mijn hobby's, dus tekenen en schilderen (digitaal en in het echie), blogs schrijven, fotoherstellen en mijn website uitbreiden en onderhouden. 

O en Pinterest niet te vergeten! Social media heb ik on hold gezet maar Pinterest is een ander verhaal.


Hoe is het zo gekomen?

Mijn liefde voor tekenen is in mijn jonge jeugd ontstaan. Ik liep vaak te zeulen met schetsboek, potlood en het o zo broodnodige gummetje niet te vergeten natuurlijk!

Later (± 1985) heb ik diverse technieken uitgeprobeerd: olieverf, pastel, acryl en aquarel, waarbij de laatste me het meest aansprak.

Nog weer later (2021) ontdekte ik digitaal tekenen en schilderen op mijn iPad en er ging een compleet nieuwe wereld voor me open! Hierdoor is ook mijn oude liefde voor (echte) aquarel weel opgebloeid.

En toen hoopte ik helemaal dat ik mijn pensioen zou halen en er een tijdje van zou mogen genieten. Ik kan je zeggen dat ik sinds begin 2022 volop geniet🤗

Een paar maanden geleden heb ik alcohol markers aan mijn materialen toegevoegd en dit maakt dat ik een gevarieerd assortiment technieken gebruik. Digitaal naast authentiek is erg leuk, waarbij uiteindelijk elk werk gedigitaliseerd wordt. Door mijn ruime ervaring met Photoshop kan ik soms net wat extra's toevoegen.


Mijn knappe zwarte prins

Tijdens mijn werk wordt ik nauwlettend in de gaten gehouden door mijn personal coach Jochie. Deze knappe zwarte kater heb ik 8 jaar geleden geadopteerd. Iemand had hem buiten gevonden, behoorlijk gewond waardoor een achterpootje geamputeerd moest worden.

Zo'n prinsje verdient een gouden mandje en ik sloof me al jaren flink uit om hem dat te bieden. Hij laat het zich knorrend welgevallen.

Selfie met Jochie lachen en tekst

Maar goed. als je te lang zit gaat je lijf toch achterlijke trekken vertonen die deels met de leeftijd te maken hebben, maar ook met het 'even dit afmaken' en dan 'o ja, dit ook nog even'. Jochie zorgt ervoor dat ik regelmatig achter mijn bureau vandaan kom om benen en tenen te strekken maar vooral om hem eten en aandacht te geven. Ik ben gek op intelligente werknemers;-)

 

Bekijk mijn werk, volg mijn blogs om alles te lezen over mijn leerproces met vallen en opstaan, mogelijkheden, materialen en meer!

Echt, mijn 'werk' is zó leuk dat ik er soms helemaal in kruip😁!

Creatieve groet,

Siny

N.B. Ook heb ik ruim 25 jaar ervaring met het restaureren (en inkleuren) van (beschadigde) foto's.