Weg Met Facebook En Instagram, Leve Pinterest!

Foto van iPad en stylus

Je leest het goed: voor mij is het einde FB en Insta! Over hoe het zo kwam vertel ik hieronder en ook wat voor mij de voordelen zijn.

Hoe Is Het Zo Gekomen?

Na in het verleden 5 websites gebouwd te hebben heb ik nu mijn record verbeterd: ‘Aquarel En Meer’ was in 4 dagen klaar, compleet met de eerste 26 pins op een nieuw Pinterestaccount! Sjoe! Dat was hard werken en dat terwijl ik net 6 weken met pensioen ben. Maar stil zitten is ook niet echt mijn ding, alhoewel ik door mijn hobby’s veel zit en alleen mijn handen en hersenen (voor zover aanwezig) hoeft te bewegen;-)

Dit heeft alles te maken met mijn liefde voor websites bouwen, mijn hobby’s tekenen en schilderen, fotobewerking, schrijven en bovendien is het vreselijk leuk om dingen te delen. Nou hoor ik je denken: “Gut, dan heb je niet echt iets origineels bedacht tussen al die miljoenen op het internet!" Klopt, maar dat kan me niet zo boeien, het gaat erom (m.b.t. social media) wat ik zélf leuk vindt en daarbij laat ik me slechts ten dele de wet voorschrijven door algoritmes!

Ik had twee andere websites plus Facebook, Instagram en Pinterest maar toch sudderde er wat diep van binnen. Met een kopje koffie (nou ja, 3 dus) ben ik eens goed na gaan denken wat ik het liefst wilde doen.

Conclusie: 1 website waarin mijn hobby’s allemaal aan bod komen en alleen energie steken in Pinterest. Pinterest is een zoekmachine en geen social media en dat maakt toch een groot verschil.


Het Einde Van Een Tijdperk

En dus heb ik Facebook en Instagram eruitgegooid. Ik was al lange tijd de reclames, ongewenste berichten en de andere nadelen van algoritmes meer dan zat. Toch bleef ik mijn best doen om wat meer bereik te krijgen en waarvoor? Juist, de kat zijn viool! Nou vind ik katten heel erg leuk en vioolmuziek prachtig maar je snapt het zeker wel.

Ik moet eerlijk zeggen dat het mij totaal geen moeite kostte om de social media uit mijn leven te bannen. Nou ja, op Instagram was ik wel deel van een superleuke schildergroep waarin we elkaar hielpen en getuige waren van ieders groei. De support van al die crea-collega’s was geweldig. Maar, net als bij Facebook is een post maar heel kort zichtbaar en daar heb je dan zoveel tijd ingestoken.

Portretfoto Met Buikvet

Een tijdje geleden had ik deze portretfoto gemaakt van mijn lieve buurvrouw. Die foto gebruikte ik in een advertentie op Facebook, waarvoor ik dus betaalde. Wie schetst mijn verbazing toen Facebook mijn advertentie weigerde omdat er teveel buikvet op zou staan! Sorry? BUIKVET? Op een portretfoto? Nou, dat dus!

Facebook bepaalt wie jouw posts zien en dat zijn dus niet (ook) al je vrienden, zoals ik eerst dacht!

Ze bemoeien zich letterlijk overal mee. Als je wilt adverteren met een foto waar teksten op staan dan bepaalt Facebook hoeveel tekst je mag gebruiken. Teveel tekst = advertentie geweigerd. En dan praten we over tekst die ik van mijn website had gekopieerd. Over een recept nota bene!

Ik betuttel niemand en wil zelf ook zo min mogelijk betutteld worden, dus: gestopt met social media! Nu, een paar weken later kan ik zeggen: “Ah, wat lekker rustig”!

En dat laatste meen ik uit de grond van mijn hart! Hoewel ik lange tijd FB en Insta omarmd heb is het met het verstrijken van de tijd en het verscherpen van de algoritmes steeds minder leuk geworden. Voor mij dan hè, misschien vind jij ze nog steeds geweldig:-)

Het is serieus rustiger geworden in mijn leven na het stoppen met social media en de tijd die ik ermee bespaar kan ik goed besteden aan mijn nieuwe plan!

Pinterest werkt uiteraard ook met algoritmes maar omdat het een zoekmachine is ervaar ik het minder als storend. Miljoenen mensen gebruiken dit platform om tips te vinden op allerlei gebied, dus wat je zoekt krijg je ook te zien. Voorlopig ben ik fan!


Gratis Downloads

Naast deze website 'Aquarel En Meer' waarin ik mijn leerproces wil delen wat betreft schilderen en materialen en zo, wilde ik ook weer een blog beginnen over deze onderwerpen. Dit is pas het tweede blog, maar ik weet uit eerdere ervaringen dat dit snel genoeg ‘aanjongt’.

 

O, en kijk ook eens bij de gratis downloads. Misschien zit er iets leuks voor je bij en ik vul ze ook aan met enige regelmaat.

Dus als je denkt: “Dat kon nog wel eens leuk worden” kan je onder dit blog aangeven dat je een e-mail wilt ontvangen als een nieuw blog verschijnt.

Wat misschien wel aardig is om te vermelden: ik gebruik jouw gegevens nergens anders voor. Geen nieuwsbrief, geen spam, geen noemallesmaaropwatvervelendis. Alleen informeren over een nieuw blog. En dat is dan weer lekker rustig voor jou! Toch?


Vind je het leuk te weten wanneer ik een nieuw blog gepubliceerd heb dan kan je dit formulier invullen en het keuzevakje aanklikken. Je krijgt dan automatisch een e-mail.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.