Geen Geraniums Voor Mij;-)

Aquarel Felpham Church, Sussex

Het is zover: ik heb de pensioengerechtigde leeftijd bereikt, maar dat heeft verder niets te maken met de grafzerken bij deze kerk hoor;-)

Dit vind ik gewoon de mooiste aquarel die ik gemaakt heb sinds ik opnieuw ben gestart met die hobby. Na decennia gaat er weer een hele wereld voor me open en dat is begonnen met de app Procreate!

Wat is Procreate?

Dat is een teken- en schilder-app die ik bij toeval ontdekte. Ik sloot mij dus aan bij miljoenen crea's over de hele wereld die hem ook gebruiken. Omdat ik (nog) geen zin had om mijn schilderspullen van vroeger uit het stof te peuteren dacht ik dat digitaal creatief zijn me veel minder rompslomp zou opleveren. En dat klopt ook helemaal: ik heb alleen een tablet en een stylus (tablet-pen) nodig.

 

Deze krans was een van de eerste dingen die ik maakte in Procreate en ik had meteen een hobby voor het leven erbij. Zelfs als je wilt tekenen maar je denkt absoluut geen talent te hebben kan ik het je aanbevelen want als je de mogelijkheden kent komt de inspiratie vanzelf.

Op Youtube vind je geweldige gratis voorbeelden/lessen en als je meer technieken wilt leren net als ik, dan kan je bijvoorbeeld later lid worden van Skillshare of Domestika o.i.d.

Pensioen en geraniums en zo...

Ondertussen ben ik toch ook weer begonnen met authentieke aquarelverf, potloden en gum en sinds kort alcoholmarkers. Die kriebels kwamen boven toen ik een tijdje digitaal had gewerkt. De combinatie van dit alles is genoeg reden om toch eens iets te gaan doen met die geraniums; alleen niet om erachter te gaan zitten maar om te schilderen:-)

 

In volgende blogs wil ik je vertellen wat ik verder allemaal (fout;-) doe op gebied van tekenen en schilderen en ook over de materialen die ik gebruik zoals penselen, verf, papier, markers e.d.

Zelf lees ik veel over materialen en probeer graag wat uit. Dat maakt dat ik op mijn beurt weer met jou kan delen wat mijn bevindingen zijn. Tegen de tijd dat jij met pensioen gaat wil je niets liever dan schilderen, wedden? Of je start ver voor die tijd, want het is geen leeftijdgebonden hobby gelukkig!  

Pinterest

Iets meer over mij en mijn harige vriendje lees je hier.

 

Je kunt mij buiten deze website alleen vinden op Pinterest.

 

Vind je het leuk te weten wanneer ik een nieuw blog gepubliceerd heb dan kan je dit formulier invullen en het keuzevakje aanklikken. Je krijgt dan automatisch een e-mail.

 

See you next blog:-)

Groetjes,

Siny


Reactie plaatsen

Reacties

Siny
2 jaar geleden

Leuke blog! Ben benieuw naar de volgende:-)

Gerda
2 jaar geleden

Leuke blog! 👍

Siny
2 jaar geleden

Dank je wel Gerda en ik vind het erg leuk dat je je hebt ingeschreven voor een melding bij elk nieuw blog!

Luuk
2 jaar geleden

Mooie blog en website! :)

Siny
2 jaar geleden

Dank je wel Luuk! Het lijkt me dat ik in JouwWeb een prima host heb gevonden:-)